Rabarbertrifli med bagte rabarber og crumble

4 personer Print

Rabarbertrifli er den lækreste dessert og i denne opskrift har jeg brugt bagte rabarber, som giver en smule mere bid.

Ingredienser

500 g rabarber
125 g sukker

Vaniljecreme:
1/4 liter fløde
2 spsk skyr naturel
1 spsk hjemmelavet vaniljesukker (sukker blendet med en vaniljestang)

Crumble:
150 g mel
125 g smør
125 g sukker
1 tsk vaniljesukker
1 knsp salt

Pynt: Rød skovsyre

Fremgangsmåde

Rens rabarber og skær dem ud i mundrette stykker (ca. 2-3 cm). Bland rabarber med sukker og bag dem i en bradepande i ovnen på 180 grader i ca. 20 min.

Bland ingredienserne til crumble og smuldrer det med fingrene. Fordel smuldredejen på en bageplade med papir og bag det i ovnen i ca. 15-20 min ved 200 grader. Det skal være gyldenbrunt. Lad det køle af.

Pisk fløden, så den er letpisket med en elpisker. Vend fløden med skyr og vaniljesukker.

Fordel lidt bagte rabarber og saften derfra i et glas og dernæst lidt vaniljecreme. På toppen fordeles rabarber og crumble. Pynt med rød skovsyre.