Kornfrikadeller med porrer, kartofler og persille

Print

Et lækkert alternativ til de traditionelle frikadeller. Opskriften giver ca. 17-18 stk.

Ingredienser

2 dl Godaften grød kornblanding
4 dl vand
1 spsk. grøntsagsbouillon
2 fed finthakkede hvidløg
1 porre skåret i tynde skiver
3 kartofler revet på et rivejern
Olivenolie til stegning
4-5 spsk. sigtet speltmel
1 æg
1 lille bundt finthakket persille
Salt og peber

Fremgangsmåde

Bland vand og kornblanding i en gryde. Kog grøden ved svag varme i 5 minutter. Tilsæt 1 spsk. grøntsagsbouillon. Krydr grøden med lidt salt og lad grøden stå og afkøle i 1 time.
Sauter porre og hvidløg i lidt olivenolie i et par minutter. Krydr med salt og peber. Tilsæt revet kartoffel og lad blandingen stege ved svag varme, indtil den falder sammen og virker gennemstegt.
Rør den afkølede grød sammen med æg, porre, hvidløg, kartoffel, finthakket persille og sigtet speltmel. Krydr farsen med salt og peber.
Form kornfrikadellerne og brun dem på begge sider på en pande i lidt olie. Bag dem derefter færdige ved 180 grader i 30-35 minutter.
Server kornfrikadellerne med f.eks. tzatziki og en grøn salat.