Cacio e pepe

4 personer 20 min Print

Cacio e pepe er en virkelig enkel og lækker pastaret. Den skal være en smule stærk fra peberet og cremet fra osten og pastavandet.

Ingredienser

400 g tørret spagetti
1,5 spsk smør
2 tsk peber
1,5 tsk anjos-hvidløgsolie
2 dl revet pecorino
1,5 dl revet parmesan
pasta kogevand
Salt

Ansjos-hvidløgsolie:
4 hakkede ansjoser
6 fed finthakket hvidløg
1 dl olivenolie

Fremgangsmåde

Ansjos-hvidløgsolie: Sauter ansjoser og hakket hvidløg i olivenolie uden at det tager farve på lavt blus. Sauter det til de bliver bløde, det tager ca. 5-10 min.
Gem resten af ansjos/hvidløgsolien til grillede grøntsager eller kød.

Mort peberkorn i en morter. Rist peberkorn på en tør dyb pande i 1-2 min. Tilsæt anjos-hvidløgsolie og smør og lad det smelte. Sluk derefter for blusset.
Kog spagettien i saltet vand og kog det halvdelen af tiden, som der står på pakken. Tilsæt 2 dl af kogevandet i panden med peberkorn og kog det ind. Når spagettien er halvt færdig tilsættes den i panden med peberkorn. Gem kogevandet i en skål. Kog spagettien færdig i panden og tilsæt lidt efter lidt mere kogevand. Når pastaen er ved at være al dente kommes osten i lidt af gangen mens der hele tiden røres i panden. Smag til med salt. Saucen skal være cremet og lækker, tilsæt evt. mere kogevand, hvis den mangler lidt mere væde. Server pastaretten med det samme med frisk parmesan på toppen.