Pasta med svampe og ramsløg

4 personer 30 min Print

Ramsløg er en af mine yndlings urter, det smager fantastisk og kan bruges i pastaretter, dressinger, saucer, olie og pesto…

Hvis du ikke har ramsløg, så udskift med persille.

Ingredienser

400 g brune svampe
2 fed finthakket hvidløg
1 finthakket skalotteløg
½ dl hvidvin
1,5 dl fløde
1-1,5 dl kogevand
2 store håndfulde grofthakkede ramsløg
Olivenolie
Parmesan
350 g tørret tagliatelle
Salt og peber
Pynt med ramsløgsolie

Fremgangsmåde

1. Rens svampene og skær dem i grove skiver. Steg dem på panden i olivenolie, til de tager farve. Tilsæt finthakket hvidløg og skalotteløg og skru ned på lavt blus. Lad det simre i et par min.
2. Tilsæt hvidvin og lad det koge ned. Tilsæt dernæst fløde og lad det småsimre.
3. Smag til med salt og peber.
4. Kog pastaen al dente i saltet vand og tilsæt 1 dl kogevand fra pastaen til saucen og lad det koge ind.
5. Vend pastaen sammen med svampesauce og grofthakket ramsløg.
6. Ramsløgene skal lige falde sammen inden servering.
7. Smag til med parmesan, salt og peber.
8. Server med en lille salat til.