Kødboller med soltørrede tomater, pinjekerner, persille og spinatsalat

4 personer Print

Kødboller med soltørrede tomater er super lækkert. Du kan sagtens lave frikadellerne i forvejen og frys dem ned.

Ingredienser

400 g hakket okse-/flæskekød
1 løg revet
100 g hakkede soltørrede tomater
2 fed finthakkede hvidløg
50 g ristede pinjekerner
1 æg
1,5 tsk salt
Peber
1 håndfuld finthakket bredbladet persille
Olie til stegning
Pynt: Timian og ristede pinjekerner

3 håndfulde spinat
2 håndfulde ærter
100 g feta
½ bundt asparges skåret i fine stykker
4 spsk god olivenolie
2 spsk citronsaft
1 tsk honning
Salt og peber

Fremgangsmåde

Rør hakket kød sammen med revet løg og salt til en sej kødfars. Det kan med fordel gøres på en røremaskine. Tilsæt hakkede soltørrede tomater, finthakket hvidløg, æg, peber og persille. Lad det hvile på køl i 30 minutter.

Form kødbollerne og steg dem på en pande med smør og olie ved middelvarme, indtil de er gennemstegte. Det tager ca. 5 minutter. Pynt med frisk timian og ristede pinjekerner.

Skyl grøntsagerne til salaten. Bland spinat, ærter og asparges sammen i en skål. Pisk olivenolie, honning, citronsaft, salt og peber sammen i en skål. Vend vinaigretten sammen med grøntsagerne. Pynt med smuldret frisk feta. Server salaten med kødbollerne.