Spaghetti Carbonara

4 personer Print

En simpel og lækker ret. Husk at brug en god kvalitet bacon og spaghetti. Det er afgørende for smagen!

Ingredienser

350 g bacon fra Friland skåret i tern
2 finthakkede skalotteløg
2 fed finthakkede hvidløg
3 økologiske æg
1 æggeblomme
30 g revet parmesan
20 g revet pecorino
320-350 g tørret spaghetti af god kvalitet
1/2 dl kogevand
Salt og peber
Lidt finthakket bredbladet persille

Fremgangsmåde

Steg bacon sprødt på panden, det skal stadig være lidt blødt nogle steder. Tilsæt finthakkede skalotteløg og hvidløg og sauter med. Løgene skal være bløde og må ikke tage farve. Sluk derefter for blusset. Pisk æg, parmesan og pecorino sammen i en skål og krydr med salt og peber.

Kog pastaen al dente i rigeligt saltet vand. Gem 1/2 dl kogevand fra pastaen. Vend pastaen hurtigt rundt sammen med bacon, løg, persille og æggeblandingen. Spæd med lidt af kogevandet til saucen bliver cremet. Smag retten til med salt og rigeligt friskkværnet peber. Server med lidt ekstra revet parmesan.