Saltede citroner

Print

Saltede citroner smager vidunderligt. Brug dem finthakket i marinader til kød, fisk eller grønt, gryderetter eller med kartofler i ovnen.

Man skal dog have en anelse tålmodighed, da det skal stå i glasset 1,5 -2 måneder før det kan tages i brug.

Ingredienser

8 økologiske citroner
12 spsk salt
Kogende vand til at fylde glasset

Fremgangsmåde

Vask citronerne og snit hver citron næsten igennem fra toppen – men stop et par cm før bunden. Læg et nyt snit på tværs af det første, så der nu er snittet et kryds igennem hver citron. Fyld citronen med 1,5 spsk salt og læg det ned i et steriliseret sylteglas. Således fortsættes med de resterende citroner, pres så mange citroner ned i syltetøjsglasset du kan. Fyld op med kogende vand og sæt låg på. Vent en måned, gerne to og brug de lækre saltede citroner i madlavningen. De saltede citroner kan holde sig på køl i mindst et halvt år. Jeg har haft saltede citroner på køl, der har kunne holde sig knap 1 år. Husk dog altid at bruge en ren gaffel, til at fiske citronen op med.