Spidskålssalat med figner og ristede solsikkekerner

Print

Ingredienser

1/4 spidskål
1,5 stk hjertesalat revet i grove blade
4 figner
3 spsk. solsikkekerner + olie til stegning

Sennepsdressing:
3 spsk. olivenolie
1 spsk. sennep
1/2 spsk. sherryeddike
1/2 spsk. honning
Salt og peber

Fremgangsmåde

Start med rist solsikkerne. Kom olie på en pande og varm den op. Kom kernerne på panden og rist dem, indtil de popper og får farve. Ryst panden eller rør i kernerne, så de ikke brænder på. Krydr med salt. Hæld dem over på en lille tallerken og lad dem køle af.

Skyl salaten. Snit spidskål fint og anret det på et fad sammen med grove blade af hjertesalat. Pisk ingredienserne til dressingen sammen. Skær figner ud i kvarte og anret på salatfadet. Hæld dressingen over salaten og pynt ristede solsikkerkerner.