En virkelig lækker italiensk ret med fyld af persille, svampe, hvidløg og surdejsbrød. Den kan også spises alene uden pasta og med et lækkert brød til og en grøn salat.
4 udbenede underlår fra Hopballe Mølle Kødsnor
320 g tørret pasta
Fyld:
45 g ristet surdejsbrød
1 bundt bredbladet persille 1 stor portobello svamp
4 fed hvidløg
1 løg
Tomatsovs:
4 fed finthakkede hvidløg 1 finthakket løg
1 dåse tomatpuré
2 dåser flåede tomater
1 dl hvidvin
1⁄2 dl vand
4 kviste timian
2 laurbærblade
1 knsp sukker
Salt og peber
Olivenolie
Pynt: Basilikum og friskrevet parmesan
Fyld: Blend portobello svampe, hvidløg og løg til en finthakket masse. Sauter det på en pande i lidt olivenolie i et par minutter. Krydr med salt og peber. Blend surdejsbrød og persille og bland det sammen med svampe-løg blandingen. Fyld de udbenede kyllingelår med fyldet og bind dem stramt med en kødsnor. Brun kødet på alle sider på en pande i lidt olivenolie og krydr med salt og peber. Læg kødet på en tallerken og begynd på tomatsovsen.
Sauter finthakkede hvidløg og løg i olivenolie. Tilsæt dernæst tomatpuré og sauter det med i et par minutter. Tilsæt flåede tomater, hvidvin, vand, timian og laurbærblade. Hak de flåede tomater ud i mindre stykker med en ske. Krydr tomatsovsen med 1 knsp sukker, salt og peber. Tilsæt de udbenede kyllingelår og lad det koge med i 50 minutter – 1 time, indtil kyllingelårene er gennemstegte. Fjern snorene fra de udbenede kyllingelår og læg kyllingen tilbage i tomatsovsen.
Kog pastaen al dente og bland det med tomatsovsen. Server retten med friskrevet parmesan og frisk basilikum.