Fyldte udbenede kyllingelår i tomatsovs

4 personer Print

En virkelig lækker italiensk ret med fyld af persille, svampe, hvidløg og surdejsbrød. Den kan også spises alene uden pasta og med et lækkert brød til og en grøn salat.

Ingredienser

4 udbenede underlår fra Hopballe Mølle Kødsnor
320 g tørret pasta

Fyld:
45 g ristet surdejsbrød
1 bundt bredbladet persille 1 stor portobello svamp
4 fed hvidløg
1 løg

Tomatsovs:
4 fed finthakkede hvidløg 1 finthakket løg
1 dåse tomatpuré
2 dåser flåede tomater
1 dl hvidvin
1⁄2 dl vand
4 kviste timian
2 laurbærblade
1 knsp sukker
Salt og peber
Olivenolie

Pynt: Basilikum og friskrevet parmesan

Fremgangsmåde

Fyld: Blend portobello svampe, hvidløg og løg til en finthakket masse. Sauter det på en pande i lidt olivenolie i et par minutter. Krydr med salt og peber. Blend surdejsbrød og persille og bland det sammen med svampe-løg blandingen. Fyld de udbenede kyllingelår med fyldet og bind dem stramt med en kødsnor. Brun kødet på alle sider på en pande i lidt olivenolie og krydr med salt og peber. Læg kødet på en tallerken og begynd på tomatsovsen.

Sauter finthakkede hvidløg og løg i olivenolie. Tilsæt dernæst tomatpuré og sauter det med i et par minutter. Tilsæt flåede tomater, hvidvin, vand, timian og laurbærblade. Hak de flåede tomater ud i mindre stykker med en ske. Krydr tomatsovsen med 1 knsp sukker, salt og peber. Tilsæt de udbenede kyllingelår og lad det koge med i 50 minutter – 1 time, indtil kyllingelårene er gennemstegte. Fjern snorene fra de udbenede kyllingelår og læg kyllingen tilbage i tomatsovsen.

Kog pastaen al dente og bland det med tomatsovsen. Server retten med friskrevet parmesan og frisk basilikum.