Couscous salat med spicy grillspyd og røget auberginedip med granatæble

Print

Lækker krydret og frisk ret!

Ingredienser

Couscous salat:
100 g semidried tomater
2 dl couscous
1 bundt finthakket persille
1 bundt finthakket koriander
½ finthakket chili
100 g semidried tomater
65g rucola
½ agurk
20 g pinjekerner

Dressing:
½ citron
4 spsk olivenolie
1 tsk honning
Salt og peber

Auberginedip:
4 aubergine
1/2 finthakket hvidløg
Granatæble kerner fra 1 granatæble
Citronskal fra en halv citron
Citronsaft fra en halv citron
Salt og peber
1 håndfuld bredbladet persille
4 spsk god olivenolie
1 spsk flydende tahin

4 fladbrød
600 g økologisk nakkefillet
2 fed fintrevet hvidløg
1 tsk røget sød paprika
0,5 tsk røget hot paprika
0,5 tsk chipotle chili
0,5 tsk spidskommen
2 tsk olivenolie
Salt og peber

Fremgangsmåde

Skær nakkefillet ud i grove stykker. Vend nakkefillet stykkerne med fintrevet hvidløg, sød paprika, røget hot paprika, chipotle chili, spidskommen og olivenolie. Krydr med salt og peber. Lad det marinere i en halv time.

Tænd grillen. Stik huller i aubergineskrællen med en lille urtekniv - fordelt hele vejen rundt. Grill den en halv time på hver side af auberginen. Den må godt blive sort udenpå. Skær auberginerne over og skrab det hvide kød ud og læg det i en si til afdrypning i en time. Rør citronsaft, citronskal, tahin, finthakket hvidløg, olivenolie, granatæblekerner, salt og peber i auberginerne. Pynt med granatæblekerner og frisk persille.

Hæld 2 dl kogende vand over 2 dl couscous i en lufttætbeholder. Lad den stå med låg på i ca 5 min indtil de er møre.
Bland hakket persille, koriander, rucola, semidried tomater og chili sammen med cousocus. Skræl agurken, skær den midt over og fjern kernehuset i midten af agurken med en ske. Skær agurken i skiver og vend den i salaten. Vend ingredienserne til dressingen sammen og krydr med salt og peber. Vend dressingen i salaten. Rist pinjekerner på en tør pande indtil de er gyldne. Pynt salaten med de ristede pinjekerner og gedeost.

Grill grillspydene på grillen - 4 min på hver side. Krydr med salt. Varm til sidst fladbrødene på grillen, de skal have 30 sek på hver side.

Anret spydene, dippen og salaten på fade og spis det sammen.