Pissaladiere

6 personer Print

Pissaladiere er en fransk “pizza”. Kombinationen af sødmen fra de bløde løg, bitterheden fra oliven og det salte fra ansjoserne er utrolig god. Server pizzaen med en sprød grøn salat til.

Opskriften giver 6 store pizzaer. Retten kan serveres både til frokost og aftensmad.

Ingredienser

Dej:
3,5 dl vand
200 g surdej
5 g økologisk gær
400 g tipo 00
200 g semola
1,5 tsk sukker
7,5 g salt
1 spsk olivenolie

12 store zittauer løg skåret i fine skiver
6 ansjoser
Olivenolie
Timian
Salt og peber
50-60 g comté ost
200 g bacon fra Friland
10-12 sorte udstenede oliven

Fremgangsmåde

Bland surdej, gær og vand sammen i en røremaskine. Tilsæt salt, sukker og mel lidt efter lidt og ælt dejen på en røremaskine. Skru tempoet op og lad dejen ælte på fuld hastighed. Tilsæt olivenolie. Dejen er færdig, når den slipper skålens kanter og er flot blank. Smør en stor plasticbeholder med lidt olivenolie og læg dejen ned til hævning, husk at sæt låg på. Det er vigtigt at plasticbeholderen er stor og kan rumme at dejen hæver. Sæt den til hævning på køkkenbordet i 2-3 timer, så den når at hæve 20-30%. Sæt den derefter på køl natten over.
Dagen efter tages dejen ud og hældes forsigtigt ud på et meldrysset bord. Del dejen i 6 dele og lad den evt. efterhæve i ca. 1 time.

Rist bacon sprødt på en pande og skær det derefter ud i fine stykker. Sauter løg og ansjoser i rigeligt olivenolie på svag varme i ca. 10 minutter til de er bløde. Krydr med salt og peber.
Tænd ovnen på 275 grader og rul dejen ud til en firkantet pizza. Fordel et jævnt lag af løg på pizzadejen. Pynt med et par udstenede sorte oliven, et par dryp god olivenolie og frisk timian. Bag pizzaen i 7-10 min. Pynt med sprød bacon og server pizzaen med en sprød grøn salat. Forsæt på samme måde med de andre pizzadeje.