Tacos med krydret kylling, tomatsalsa og avocado

4 personer Print

Frisk krydret tacos med lækre krydderier og cremet avocado. Udbenet hele lår er rigtig lækre at bruge, da det er meget mørt.

Ingredienser

2 stk Udbenede hele lår (650 g) fra Hopballe Mølle
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander
1 tsk chipotle chili
1 tsk hvidløgspulver
Salt

Tomatsalsa:
350 g små cherrytomater skåret i kvarte
1,5 stk finthakkede skalotteløg
Saften fra en 1/2 lime
1/2 spsk god olivenolie
1/2 finthakket chili
Salt og peber
1 lille bundt hakkede koriander

2 avocadoer skåret i fine skiver
12-15 små majs tortillas
Pynt: Lime og koriander

Fremgangsmåde

Vend spidskommen, koriander, chipotle chili og hvidløgspulver sammen med kyllingen og krydr det med salt. Lad det hvile på køl i et par timer.

Vend ingredienserne til tomatsalsaen sammen og smag til med salt og peber.
Steg kyllingen på middel varme på en pande i lidt olivenolie og vend dem undervejs. De skal ca. have 13 min på hver side, omkring 25-30 minutter i alt (eller 75 grader med et termometer). Lad kyllingen hvile i 5 minutter på en tallerken.

Steg majstortillas i ca. 30 sek på hver side på en varm pande i lidt olivenolie. Skær kyllingen ud i tynde strimler og anret den på en majstortillas sammen med tomatsalsa og tynde skiver avocado. Pynt med lidt flagesalt, koriander og frisk lime.