Saftig cheeseburger med chipotle mayo

4 personer Print

En lækker saftig burger med en krydret mayo, der gør hele forskellen.

Ingredienser

Chipotle mayo:
3 æggeblommer
2,5 dl rapsolie
1 tsk sennep
1 fed revet hvidløg
1 tsk æbleeddike
1 tsk chipotlepulver
1,5 spsk ketchup
Salt

2 stk. hjertesalat
2 bøftomater skåret i fine skiver
2 rødløg skåret i tynde skiver
1 tsk æbleeddike
6 cornichoner skåret i fine skiver
Salt og peber
800 g hakket økologisk oksekød 8-12% fra Friland
4 brioche burgerboller
4 skiver god cheddar i skiver

Fremgangsmåde

Pisk æggeblommer, sennep og salt sammen. Tilsæt rapsolien i en tynd stråle til en tyk mayonnaise. Bland 1 fed revet hvidløg i mayoen sammen med æbleeddike, chipotlepulver og ketchup. Smag til med salt.

Form oksekødet til en flad bøf på ca. 160-180 g pr stk. Krydr med salt og peber.

Skyl hjertesalaten og bøftomater. Del hjertesalaten i blade og skær bøftomaten ud i tynde skiver. Krydr tomatskiverne med salt og peber. Skær rødløg ud i tynde og vend dem med 1 tsk æbleeddike.

Steg bøfferne 3-3,5 minut på hver side i lidt olie på middelhøj varme på en pande. Krydr med salt og peber. Når bøfferne vendes tilføjes en skive tyk cheddar. Lad dem derefter hvile i 5 minutter. Steg imens burgerbollerne på en pande i et par dråber olie i ca. 20-30 sek på hver side.

Smør mayo på burgerbollerne. Fordel rødløg, cornichoner, salat, bøf, tomatskiver og sæt toppen af bollen på øverst.