Oksemørbrad med kantarelsauce, gulerødder, forårsløg og nye kartofler

4 personer Print

Ingredienser

700 g oksemørbrad
2 fed hvidløg
2 spsk smør
2 kviste rosmarin
2 kviste timian
Salt og peber

14 nye gulerødder
6 forårsløg
3 kviste timian
2 fed finthakket hvidløg
2 spsk smør
Salt og peber

600 g rensede nye kartofler
5 kviste persille
1 spsk smør
Salt

Sauce:
400 g kantareller
1 lille finthakket løg
2 fed finthakket hvidløg
2 dl hvidvin
2 timiankviste
2 dl fløde
Salt og peber

Fremgangsmåde

Afpuds mørbraden. Smelt lidt smør på en pande og tilsæt knuste hvidløg, rosmarin og timian. Lad det simre i 1 min uden at det tager farve. Vakuumpak kødet med hvidløgsurtesmørret. Sous vide det i en gryde ved 56 grader i 2 timer.

Imens steges nye gulerødder og forårsløg i smør med finthakket hvidløg og timian. De skal sauteres på lavt blus i ca. 10 min. De skal stadig have bid. Gulerødderne krydres med salt og peber.

Rens svampene for jord med en børste. Steg dem på en tør pande indtil alt væsken forsvinder. Tilsæt 1 spsk smør og steg dem flotte brune. Tilsæt finthakket hvidløg, timian og løg og sauter det med i et par min uden løgene tager farve. Tilsæt hvidvin og kog væsken lidt ind. Tilsæt dernæst fløde og lad saucen simre på lavt blus. Smag saucen til med salt og peber.

Kog kartoflerne i rigeligt saltet vand i ca. 6 min og lad dem trække til de er møre.

Når kødet er færdigt, brunes det kort på høj varme i 1 spsk smør. Det skal have 1-2 min på alle 4 sider af mørbraden. Den skal have en flot stegeskorpe, da det er det der giver smag til kødet.

Skær kødet ud i flotte skiver og pynt evt. med ristede kantareler og timian. Server med nye gullerødder, kantarelsauce og nye kartofler.