Skaftkotelet med rabarber, nye kartofler og ærter

Print

Ingredienser

4 skaftkoteletter
2 kviste rosmarin
4 fed hvidløg
Smør til stegning

500 g rabarber
125 g sukker

800 g kartofler
1 håndfuld finthakket dild
1 håndfuld kørvel
1 håndfuld finthakket purløg
1 håndfuld finthakket persille
40 g smør
Salt og peber
150 g bælgede friske ærter

Fremgangsmåde

Rens rabarber og skær dem ud i 2 cm stykker. Bland dem med sukker og bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 20 min. Lad dem hvile i sukkerlagen.
Kog kartofler i rigeligt saltet vand, tilsæt evt. lidt persille stilke. Kog dem i ca. 12 min og hæld vandet fra. Lad dem hvile i gryden indtil de er faste og møre. Vend kartoflerne med smør, dild, purløg og persille og smag til med salt og peber. Vend derefter friskbælgede ærter i og pynt med kørvel.
Smelt smør på panden og lad det bruse op. Tilsæt rosmarin, hvidløg og skaftkoteletter og lad dem stege 4-5 min på hver side afhængig af tykkelse.
Krydr med salt og peber. Lad kød hvile i 4-5 min. Pynt koteletterne med lidt hvidløg og rosmarin fra panden samt rabarber. Server de nye kartofler ved siden af sammen med de resterende rabarber.