Hummus:
250 g kikærter
3 fed hvidløg
150 g lys tahin
Salt og peber
1,5 dl isvand
Saft fra 1-1,5 citron
400 g hakket oksekød
5 fed hakkede hvidløg
2 finthakkede skalotteløg
1 tsk. stødt allehånde
1 tsk. spidskommen
1,5 tsk. chiliflager
1 tsk. stødt kanel
Fladbrød
Pynt:
1 håndfuld hakket bredbladet persille
40 g ristede pinjekerner
Kernerne fra 1 granatæble
Sæt kikærterne i blød over natten. Kog dem dagen efter i ca. 30-40 minutter indtil de er fuldstændig bløde. Blend hvidløg, kikærter, isvand og citronsaft sammen, til en glat ensartet masse. Tilsæt lys tahin og blend hummus helt glat. Tilsæt evt. en smule mere vand efter ønsket konsistens. Smag til med salt og peber.
Steg oksekødet på en pande til det bliver brunet godt af. Tilsæt hakkede skalotteløg og hvidløg og krydderier og steg videre i et par minutter indtil løgene bliver bløde. Smag til med salt og peber.
Smør hummus ud på et fladt fad og fordel det krydrede hakkede oksekød udover. Pynt med ristede pinjekerner, hakket bredbladet persille og granatæblekerner. Server med fladbrød.