Stegt squash med Rose Harissa mandler og citronskal

4 personer Print

En nem og enkel sidedish. Hvis du ikke kan få Rose Harissa kan det skiftes ud med paprika i stedet.

Ingredienser

1-2 squash (jeg brugte en hjemmedyrket stor rund squash)
50 g mandler
1 tsk rose harissa
Skal fra en halv citron
Flagesalt
Olivenolie
Pynt: bronzefennikel (frisk purløg kan bruges i stedet)

Fremgangsmåde

Skær squashen ud i store skiver. Krydr dem med salt og lad den værste væde trække ud af skiverne.
Imens overhældes mandlerne med kogende vand. Lad dem trække i 5 minutter. Smut derefter mandlerne og rist dem på panden i lidt olivenolie, indtil de er gyldne. Krydr dem med flagesalt. Bland 1 tsk roseharissa sammen med mandler.
Steg squash skiverne på panden i lidt olivenolie. De skal have et par minutter på hver side og stadig have bid. Lad dem køle lidt af. Anret dem på et fad med Rose Harissa mandlerne, citronskal og frisk bronzefennikel.