Teriyaki kødboller med sprød salat og koriander

4 personer Print

En lækker forfriskende salat med teriyaki kødboller – fyldt med umami smag!

Ingredienser

Kødboller:
400 g hakket svinekød fra Friland
1 revet løg
1 æg
3 spsk teriyaki sauce fra Kikkoman

Teriyakisauce:
2 fed finthakkede hvidløg
4 cm finthakket ingefær
1,5 dl teriyaki sauce fra kikkoman

Salat:
10 gulerødder skåret i julienne
2 avocadoer skåret i tynde skiver
12 små cherrytomater skåret i halve
1 agurk skåret i aflange stave
1 lille bundt koriander

Dressing:
Saft fra 2 lime
½ fed revet hvidløg
3 spsk sesamolie
1/4 rød chili
½ spsk fishsauce

Pynt: 2 spsk ristede sesamfrø og lime skåret i både

Fremgangsmåde

Rør hakket svinekød, revet løg, teriyaki og æg sammen på en røremaskine eller i hånden til det bliver sejt. Lad det hvile på køl i 30 minutter.
Kog teriyakisauce ind med finthakkede hvidløg og ingefær til en tyk sirup og hæld det i en skål.

Steg kødbollerne i 5-7 minutter på en pande, til de er gennemstegte. Tilsæt teriyakisaucen og kog det ind sammen med kødbollerne.

Skær grøntsagerne ud til salaten og gør dressingen til salaten færdig ved at morte alle ingredienserne sammen i en morter. Anret gulerødder skåret i julienne i en dyb tallerken, agurk, cherry tomater og avocado. Hæld dressingen ud over salaten og pynt med koriander. Tilsæt et par kødboller og pynt med ristede sesamfrø og limebåde.