Avocadosalat med quinoa, spirer og pistacienødder

4 personer 30 min Print

Avocadosalat er bare den bedste salat som frokostret eller som tilbehør til grillmenuen. Prøv denne lækre cremede salat med sprøde spirer og salte pistacienødder.

 

 

Ingredienser

1,5-2 dl kogte hvide quinoa
1 bundt finthakket purløg
4 radiser skåret i tynde skiver på langs
1 hjertesalat
1 baby fennikel eller en kvart normal fennikel
¼ blomkål skåret i fine skiver
1 avocado skåret i fine skiver
En håndfuld ærtespirer og radisespirer
Pynt: Saltede pistacienødder

Dressing:
3 spsk god økologisk jomfru olivenolie
1,5 spsk citronsaft
½ spsk honning
Salt og peber

Fremgangsmåde

Skyl hjertesalaten og slyng den fri for vand i en salatslynge. Skær salaten ud i grove stykker og hæld salaten over i en skål. Rens babyfennikel og skær den ud i fine skiver. Vend det sammen med hjertesalaten i en skål. Tilsæt kogte quinoa, purløg, radiser og fintsnittet blomkål. Bland ingredienserne til dressingen og smag til med salt og peber. Vend dressingen sammen med salaten og til sidst vendes forsigtigt fintskåret avocado, ærtespirer og radisespirer i. Pynt med saltede pistacienødder.