Risnuddelsalat med sprøde grøntsager og marineret oksekød

4 personer Print

Ingredienser

650 g nyretapper fra Friland
0,75 dl sweet chilisauce
3-4 cm revet ingefær
3 fed revet hvidløg
Salt

Dressing:
1/2 dl sweet chilisauce
1/2 spsk fish sauce
1,5 spsk sesamolie
Saften fra 1,5 lime
2 cm revet ingefær
1 fed revet hvidløg

Salat:
2 gulerødder skrællet med en gulerodsskræller
1 mango skåret i mundrette stykker
1⁄2 stort spidskål skåret fint ud
1 bundt forårsløg
1,5 avocado
200 g risnudler
1 bundt koriander
Pynt: Ristede sesamfrø og cashewnødder

Fremgangsmåde

Fraskær senen, der går ned gennem kødet. Marinér kødet i sweet chilisauce, revet ingefær, hvidløg og salt. Lad det marinere i 30 minutter.
Vend ingredienserne til salaten sammen. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken og vend dem i salaten. Steg kødet 4-6 minutter på hver side, til det stadig er rosa indeni. Lad det hvile i 5 minutter inden udskæring. Pisk ingredienserne til dressingen sammen og vend blandingen i salaten. Fordel det udskårne kød på salaten og pynt med ristede sesamfrø og cashewnødder.