Forårskylling med asparges, porre og ramsløg

3-4 personer Print

Hvis ikke du har ramsløg, kan du sagtens erstatte det med estragon.

Ingredienser

2 supreme kyllingebrystfileter fra Hopballe Mølle
4 spsk. hvedemel
2,5 dl hvidvin
2 rensede porrer skåret i tykke skiver
1 dl hønsefond
2 dl fløde
15 asparges (blandede hvide og grønne) skåret i tykke skiver
1 bundt ramsløg, skyllet og hakket groft
Salt og peber
Olie og smør til stegning
Tilbehør: nye kartofler

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 grader. Krydr kyllingestykkerne med salt og peber og drys dem på alle sider med mel. Bank overskydende mel af. Brun kyllingebrystfileter af på en pande i lidt olie og smør. Når kyllingebrystfileterne er brunet godt af på begge sider, stilles de til side på en tallerken. Tilsæt lidt olie og sauter porrer i et par minutter, indtil de får farve. Tilsæt dernæst hvidvin og lad vinen dampe af i et par minutter. Derefter tilsættes fløde og hønsefond. Krydr med salt og peber. Læg kyllingebrystfileterne tilbage på panden med skiver af porrer under kyllingen, så kyllingeskindet ikke bliver vådt af saucen. Sæt panden med kylling og sauce i ovnen og steg kyllingen færdig i ca. 25 minutter, indtil den er gennemstegt. De sidste 5 minutter af stegetiden tilsættes asparges. Husk at de hvide asparges, skal skrælles inden brug. Pynt retten med friske ramsløg. Skær kyllingen ud ved servering og server med nye kartofler.