Svinekæber med pappardelle, tomater og svampe

Print

Ingredienser

5 fed hvidløg
1 spsk smør
1 spsk olivenolie
4 skalotteløg
800 g svinekæber
2 stængler bladselleri
En dåse flåede tomater
5 dl hvidvin
3 dl hønsebouillon
3 laurbærblade
3 kviste timian
200 g rensede brune svampe
3 små portobello svampe
1 lille bundt bredbladet persille
Salt og peber
400 g pappardelle
Revet parmesan

Fremgangsmåde

Puds de sølvfarvede hinder af kæberne. Brun kæber godt i olie og smør. Krydr med salt og peber. Hak skalotteløg og hvidløg i en minihakker og tilsæt det i panden med de brunede svinekæber. De skal blive bløde uden at tage farve. Hak bladselleri fint og tilsæt det i panden og lad det stege med i et par minutter. Hæld ingredienserne fra panden over i en gryde og tilsæt flåede tomater, hvidvin og hønsebouillon. Tilsæt laurbærblade og timian. Skær de brune svampe over i halve og portobello svampe i kvarte. Rist dem på en pande i lidt olivenolie, til de bliver brune og tager farve. Krydr med salt og peber. Tilsæt dem til gryderetten og lad retten simre i 1,5-2 timer på lavt blus indtil at svinekæberne er fuldstændig møre.

Kog pappardelle al dente. Imens hakkes bredbladet persille groft. Tilsæt pastaen i retten. Drys med persille og friskrevet parmesan. Krydr retten med salt og peber og server!