Kofta kebabspyd og auberginesalat med yoghurtdressing og granatæble

4 personer Print

Ingredienser

800 g hakket økologisk oksekød fra Friland
5 fed finthakkede hvidløg 1 tsk. paprika
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. stødt spidskommen 1 stort revet løg
2 tsk. salt
1 æg
Salt og peber
Grillspyd

3 auberginer
6 spsk. olivenolie
1 granatæble
1 lille bundt hakket bredbladet persille 100 g yoghurt 3,5 %
Skallen fra en halv citron
1 revet fed hvidløg
1 håndfuld ristede pinjekerner
Salt og peber

Fremgangsmåde

Bland ingredienserne til kebabspyddene og stil kødfarsen på køl.
Tænd ovnen på 230 grader varmluft. Skær auberginerne ud i store tykke skiver og bland dem med 6 spsk. olivenolie, salt og peber. Bag dem i ovnen i 30-35 minutter indtil de er brunet godt af. Køl dem derefter af.
Farsen formes som aflange frikadeller, der fordeles på grillspyddene og steges på grillen eller på en grillpande i ca. 3-4 minutter på hver side.

Bland yoghurt sammen med skallen fra en halv citron og revet hvidløg. Smag yoghurtdressingen til med salt og peber. Bank granatæblekernerne fri for granatæblet. Fordel aubergineskiverne på et fladt fad sammen med yoghurtdressing. Pynt med granatæblekerner, hakket bredbladet persille, ristede pinjekerner, salt og peber.