Sprød salat med falafel og koriander

2 personer Print

Salaten kan spises til frokost eller som tilbehør til aftensmaden.

Ingredienser

1 pakke halsans kok falafel med kikærter og koriander
Olivenolie til stegning
4 gulerødder
6 radiser
1/2 mango skåret i tynde strimler.
2 spsk ristede sesamfrø
Pynt: Frisk koriander

Dressing:
Saften af 1 lime
2 spsk ristede sesamfrø
2,5 spsk sesamolie
1/2 fed hvidløg
1/2 spsk fishsauce

Fremgangsmåde

Skræl gulerødderne fri for skrællen og skræl dem i tynde strimler med en gulerodsskræller. Skær radiserne i tynde skiver og læg radiser og gulerodstrimler i isvand. Det gør dem ekstra sprøde. Sæt dem på køl i 15 minutter.

Rist sesamfrøene på en pande til de gyldne.

Mort ingredienserne til dressingen sammen i en morter. Smag dressingen til med fishsauce. Vend gulerødder, radiser og mango sammen med dressingen. Rist falaflerne på en pande i lidt olivenolie i 4-5 minutter. Pynt dem på salaten og drys ristede sesamfrø og koriander på toppen.