Den bedste rullepølse fyldt med smag!

6 personer Print

Hjemmelavet rullepølse fyldt med smag fra krydderier. Rullepølsen er det perfekte pålæg til julefrokosten. Det tager lidt tid at forberede men det er hele ventetiden værd.

Ingredienser

1,5-1,7 kg svineslag
1 rullepølsepresser
Snor eller et net (kan fås hos slagteren)
Kogetid: 2 timer

Saltlage:
250 g salt
3 laurbærblade
100 g sukker
2,5 liter vand
2 hele skalotteløg skåret i halve
2 fed hvidløg
1 spsk hele korianderfrø
1 spsk hel sort peber
10 hele allehåndebær
5 kviste timian
1 kvist rosmarin
2 hele nelliker

Peber-løg blanding:
3 spsk sort peber
400 g skalotteløg
3 stk. nelliker
3 stk. allehånde
3 stk. koriander

5 blade husblas

Kogevand:
Kogevand
1 tsk. salt
4 fed hvidløg
2 laurbærblade
3 kviste timian
1 løg
¼ knoldselleri skåret i tern

Fremgangsmåde

Bland alle ingredienserne til saltlagen. Kog lagen op og skum grundigt. Køl derefter lagen helt af.
Læg slaget i saltlagen i en plasticpose i køleskabet i 12 timer.

Dagen efter tørres slaget af. Bred slaget ud på bordet. Hvis der er huller i slaget prøver man at lappe hullerne med lidt kød og hvis slaget ikke er afpudset godt nok for fedt, bortskæres tykt fedtlag. Mort krydderierne i en morter og bland krydderierne sammen. Fordel krydderierne grundigt på hele svineslaget. Blend skalotteløgene i en minihakker til de er fintsnittet og fordel dem grundigt på svineslaget. Læg husblassen kort i vand og fordel stykkerne grundigt udover svineslaget. Snør rullepølsen så stramt, som det kan lade sig gøre med en snor eller et net. Kom kødet i en gryde med vand, så det dækker. Tilsæt salt, 4 fed hvidløg, laurbærblade, timian, løg og knoldselleri. Kog svineslaget sagte i 2 timer og lad den køle af i vandet. Derefter skal rullepølsen i en rullepølsepresser natten over. Det er vigtigt, for at rullepølsen bliver holdt sammen og kan skæres ud i tynde skiver.

Dagen efter er rullepølsen færdig og serveres til rugbrød med løgringe og evt. sky og fedt. Rullepølse har en kortere holdbarhed end andre pølser og skal derfor spises relativt hurtigt.
Portionen er en stor portion og man kan med fordel fryse halvdelen af rullepølse.