Jordbær-hyldeblomstsorbet

4 Print

Den bedste sommer dessert, der både er nem at lave og frisk i smagen.

Ingredienser

Hyldeblomstsaft:
20 hyldeblomstskærme
2 spsk citronsyre (fødevare egnet)
1 kg sukker
1 liter vand
Skal og saft af to økologiske citroner
1 tsk atamon

Jordbær-hyldeblomstsorbet:
400 g koncentreret hyldeblomstsaft
500 g jordbær
3 blade husblas
Saften fra 2 citroner

Fremgangsmåde

Hyldeblomstsaft:
Skyl hyldeblomsterne og bland med citronsyre, citronsaft, citronskal og sukker. Alt dette overhældes med 1 liter kogende vand og tilsættes 1 tsk atamon.
Stilles koldt og trækker 4-5 dage under låg, hvorefter det er klar til at blive sigtet. Derefter hældes saften på skoldne flasker.

Jordbær-hyldeblomstsorbet:
Læg husblassen i blød i 10 min. Skyl jordbærrene og nip stilken af. Blend jordbær med hyldeblomstsaft. Tilsæt citronsaft. Sigt hele blandingen. Varm halvdelen af blandingen op i en gryde, så den lige bliver varm. Det må ikke koge. Vrid husblassen fri for vand og tilsæt det i blandingen, så det smelter. Bland grundigt den lune jordbær-hyldeblomstblanding sammen med den kolde. Kør den på ismaskinen i ca. en time og spis den med friske jordbær.