Cæsarsalat med kylling, surdejscroutoner og parmesan

2-3 personer Print

Denne dressing er virkelig den bedste til cæsar salat. Den er ikke for fed, som en almindelig dressing til cæsarsalat kan være. Den har utrolig meget umami smag og er lækker syrlig i smagen.

Det gør hele forskellen for retten at bruge et kyllingebryst af god kvalitet og gerne med skind. Jeg kan godt lide at bruge Hopballe Mølles kylling, da det har en god smag og en bedre tekstur end en normal konventionel kylling.

Ingredienser

3 hjertesalat hoveder
1 stort skalotteløg skåret ud i fine tynde skiver
2 store skiver surdejsbrød
1 kyllingebryst (300g) fra Hopballe Mølle
Salt og peber
Olivenolie til stegning
Pynt: parmesanflager

Dressing:
1 fed hvidløg
2 spsk. citronsaft
2 ansjoser
2 spsk. rødvinseddike
10 g revet parmesan
50 g kogt kartoffel
1 æg
30 g ristet brød
10 spsk god olivenolie

Fremgangsmåde

Steg et spejlæg. Sørg for at ægget får stegeskorpe men lad blommen være blød i midten.
Blend hvidløg, citronsaft, ansjoser, revet parmesan, spejlæg, rødvinseddike og ristet brød. Blend derefter kartoffel og olivenolie kort med, kartoflerne må ikke blendes med for lang tid, da dressingen så kan blive ”lang”. Smag til med salt og peber.

Steg kyllingebrystet på skindsiden ca. 4 minutter på middelvarme indtil skindet er sprødt. Krydr med salt og peber. Vend det og lad det stege på den anden side ca. 11-12 minutter. Vend det lidt undervejs. Lad kyllingebrystet hvile i 5 minutter inden udskæring.
Skær brødet ud i grove tern og steg dem gyldne i rigeligt olivenolie på en pande sammen med fedtet fra kyllingen. Lad det dryppe af på en tallerken med køkkenrulle og krydr surdejscroutonerne med salt.

Skyl hjertesalaten og slyng det fri for vand i en salatslynge. Skær salaten ud i grove stykker og bland med fintskåret skalotteløg. Vend dressingen i salaten og krydr med salt og peber.
Pynt salaten med skiver af kylling, surdejscroutoner og tynde skiver af parmesan.