Pitabrød med krydrede kødboller, tzatziki og grønt

4 personer Print

Ingredienser

Kødboller:
800 g hakket oksekød
2 revet løg
5 fed finthakkede hvidløg
1,5 tsk. sød paprika
1 tsk. stødt koriander
2 tsk. salt
2 æg
1 tsk. cayennepeber
Olie til stegning
4 pitabrød

Tzatziki:
2,5 dl græsk yoghurt 10 %
1 agurk
1 stort fed finthakket hvidløg
1 knivspids cayennepeber
Salt og peber
Pynt: Olivenolie

Salat:
1,5 stk. hjertesalat
2 rødløg
1 håndfuld bredbladet persille
2 spsk. olivenolie
Saft fra en halv citron
1 aubergine
Olivenolie til stegning

Fremgangsmåde

Bland hakket oksekød sammen revet løg, hvidløg, sød paprika, stødt koriander, salt, æg og cayennepeber. Lad farsen hvile i 30 minutter på køl.
Skær auberginerne ud i tykke skiver. Fordel dem på en bageplade og pensl dem med olivenolie og krydr med salt. Steg dem i ovnen i ca. 30 minutter ved 220 grader indtil de er gyldne. Skyl hjertesalaten og riv salaten ud i grove stykker. Skyl persille og snit det fint. Skær rødløgene ud i tynde skiver og vend det sammen med persille, hjertesalat, olivenolie og citronsaft. Krydr med salt og peber.
Tzatziki: Riv agurk groft på et rivejern og læg det i en si med en skål under. Drys med salt og lad det trække i 15 minutter. Tryk saften ud af agurken og bland med græsk yoghurt, finthakket hvidløg, cayennepeber. Smag til med salt og evt. peber.