En super lækker efterårssalat med friske sveskeblommer, medjool dadler og rødbeder.
500 g små runde rødbeder
Timian
1 spsk balsamaco
1 spsk olivenolie
Salt og peber
5 sveskeblommer skåret i fine skiver
5 medjool dadler skåret i fine skiver
7-8 stilke grønkål
Dressing:
6 spsk god olivenolie
1,5 spsk balsamico
1,5 tsk honning
Salt og peber
Tænd ovnen på 200 grader. Vask og skræl rødbederne og skær de små rødbeder over i halve eller kvarte afhængig af størrelse. Vend dem med olivenolie, balsamico, timian, salt og peber. Bag dem i 30-40 min. De skal stadig have bid, men må ikke være rå i midten. Lad dem køle af.
Rib grønkålen. Skyl den under vand og slyng den i en salatslynge. Skær grønkålen fint ud. Bland ingredienserne til dressingen. Vend lidt af dressingen med grønkålen. Krydr med salt og peber. Kram evt. grønkålen med hænderne. Det nedbryder fibrene i grønkålen og gør at grønkålen ikke føles så grov, når den kommer ind i munden. Anret grønkålen på et fad. Pynt med rødbeder, fintskåret blommer og dadler. Hæld resten af dressingen over salaten og krydr med salt og peber.