Hønsesalat med sprødt kyllingeskind og ærteskud

4 personer Print

Ingredienser

2 hele kyllingelår fra Hopballe Mølle
Et par timiankviste
Salt og peber
4 spsk. god mayonnaise
5 spsk. græsk yoghurt
1-1,5 tsk. sennep
1 bladselleri skåret i fine tern
1 bundt fintsnittet purløg
Lidt citronsaft
1⁄2 æble skåret i fine tern
4 skiver softkernerugbrød
Pynt: Ærteskud og purløg

Fremgangsmåde

Fjern skindet fra kyllingen og gem det på en tallerken. Skindet skal fjernes i så tilpas store stykker (gerne i et helt stykke), at det kan brækkes op i mindre stykker ved anretningen beskrevet nedenfor. Krydr kyllingen med lidt timian, salt og peber. Steg kyllingen ved 180 grader i 40 minutter, indtil kyllingen er gennemstegt. Lad den derefter køle af. Pil kyllingekødet i grove stykker fra benet.

Bland mayonnaise, græsk yoghurt, sennep, fintsnittet bladselleri, æbletern og purløg sammen med kyllingen. Smag til med citronsaft, salt og peber. Sæt kyllingesalaten på køl, mens kyllingeskindet steges i ovnen.
Sådan steger du kyllingeskindet: Skrab mest muligt fedt væk fra skindet, og læg det på en bageplade med bagepapir. Drys en smule salt på skindet. Læg et nyt bagepapir henover og en bageplade ovenpå. Det gør, at skindet ikke buler op under tilberedningen. Steg skindet i ovnen i ca. 20 minutter, indtil det er sprødt. Læg det på fedtsugende papir. Bræk kyllingeskindet i mundrette stykker og anret kyllingesalaten på et stykke rugbrød med ærteskud, purløg og kyllingeskind.