Saladbowl med marineret oksekød

4 personer Print

Spis denne lækre krydrede salat til frokost eller som en sund aftensmad.

Ingredienser

700 g afpudset nyretapper fra Friland
2 spsk. græsk yoghurt
1 tsk garam masala
1 tsk røget hot paprika
1 tsk sød røget paprika
1 tsk hel spidskommen
2 fed revet hvidløg
1 spsk olivenolie
Salt og peber

½ finthakket rød spidskål
½ alm finthakket spidskål
1 bundt finthakket bredbladet persille
15 små cherrytomater skåret i halve
1 stort rødløg skåret i tynde skiver
Olivenolie og citronsaft
Salt og peber
Tilbehør: Hummus

Fremgangsmåde

Rist spidskommen på en tør pande, indtil det begynder at dufte. Mort hel spidskommen i en morter. Skær nyretapperne ud i strimler. Bland strimlerne med græsk yoghurt, garam masala, hot paprika, spidskommen, revet hvidløg, olivenolie, salt og peber. Sæt kødet på køl og lad det marinere i et par timer eller natten over.

Steg kødet på en pande i lidt olie i 5-6 minutter, indtil kødet er gennemstegt. Anret rød og grøn spidskål i en skål sammen med cherrytomater, rødløg og finthakket persille. Vend med lidt frisk citronsaft og olivenolie. Krydr med salt og peber. Pynt med hummus og det lune kød.