Kartoffelmad med ærtespirer, purløg-dild mayo, radiser og citronskal

1 Print

Nye kartofler fra aftensmaden dagen før, er perfekte til en kartoffelmad dagen efter. Kombinationen mellem citronskal og purløg-dildmayo gør kartoffelmaden ekstra frisk i smagen.

Ingredienser

1 skive rugbrød
2 kogte nye kartofler
En håndfuld ærtespirer
Ca. 1,5 spsk purløg-dild mayo
1 radise skåret i tynde skiver på langs Skal af en kvart citron
Salt og peber
Pynt: Dild

Purløg-dild mayo:
Ca. 2 dl rapsolie
1 bundt dild
1 bundt purløg
1 æggeblomme 1 tsk sennep
Salt
1 tsk æbleeddike

Fremgangsmåde

Start med at lav purløg-dild mayonnaisen. Skyl urterne og slyng dem fri for vand i en salatslynge. Blend olie og urter i en blender i ca. 5 min til olien bliver flot grøn. Sigt olien gennem et klæde i en si. Pisk æggeblomme, sennep, eddike og salt sammen til det bliver tykt med en elpisker. Tilsæt en tynd stråle urteolie mens der piskes med elpiskeren. Hæld så langsomt, at olien hele tiden når at blive pisket ind i æggeblommerne. Tilsæt olien indtil du får en tyk mayonnaise. Smag til med salt og peber.
Smør en smule purløg-dild mayo på rugbrødet. Anret ærtespirer ovenpå. Skær kartoflerne i skiver og fordel dem på rugbrødet. Krydr med salt og peber og riv lidt frisk citronskal udover kartoflerne. Lav små dutter af purløg-dild mayo på kartoffelmaden og pynt med radiser og dild.