Stegt flæsk med den bedste persillesovs

4 personer Print

Stegt flæsk er en dansk klassiker. Persillesovsen i opskriften er tilsat lidt dijonsennep, hvilket giver den en ekstra god smag.

Ingredienser

800 g flæsk i skiver
700-800 g asparges kartofler
1 spsk. smør
Persillestilke og evt. løvstikke
1 håndfuld finthakket kruspersille
Flagesalt

Persillesovs:
30 g smør
3 spsk. mel
4 dl letmælk
2-3 spsk. kartoffelkogevand
1-1,5 spsk. dijonsennep
Salt og peber
3 spsk. stegefedt fra det stegte flæsk
1 stort bundt finthakket kruspersille

Fremgangsmåde

Salt flæsket og læg det i en bradepande. Tænd ovnen på 200 grader og sæt flæsket ind i ovnen. Steg skiverne i 20 minutter og vend dem derefter på den anden side og steg dem videre i ca. 20 minutter indtil de er gyldne og sprøde.

Skrub kartoflerne. Kog dem i saltet vand med løvstikke og persillestilke i 12 minutter. Sluk for blusset og lad dem trække under låg i ca. 10 minutter - til de er møre. Pil dem fri for skræl og vend dem med 1 spsk. smør, flagesalt og en håndfuld finthakket kruspersille.

Smelt smør i en gryde på lav varme. Tilsæt mel lidt ad gangen under piskning, til du får en glat jævning. Lad det blive en anelse gyldent, til det dufter af småkager. Det må endelig ikke brænde på. Pisk derefter mælk i lidt ad gangen. Tilsæt derefter dijonsennep, kartoffelkogevand, salt og peber. Lad persillesovsen koge et par minutter. Tilsæt stegefedt fra flæsket og finthakket persille. Server persillesovsen med flæsk i skiver og nye kartofler.