Salat med røget kylling, avocado og ristede solsikkekerner

2 personer Print

Ingredienser

200 g røget overlår uden ben fra Hopballe Mølle
2 håndfulde revet rødbede
2 håndfulde revet gulerod
1 håndfuld koriander
1 håndfuld skyllet spinat
1 avocado
3 spsk solsikkekerner
Olivenolie til stegning

Vinaigrette:
Saften fra en halv citron 3,5 spsk olivenolie
1 tsk honning
Salt og peber

Fremgangsmåde

Sæt to røget overlår i ovnen ved 200 grader i 10 minutter. Bland olivenolie, citronsaft, honning, salt og peber sammen til en vinaigrette.
Bland de revne rødbeder og gulerødder, frisk koriander og spinat sammen i en skål. Vend blandingen med vinaigrette og krydr med salt og peber. Anret det på to tallerkener. Skær kyllingen ud i skiver og anret det på salaten. Del avocadoen i to og skær den i skiver og fordel den på salaten. Rist solsikkekerner i et par minutter i lidt olivenolie, indtil de bliver gyldne. Krydr med salt. Drys det på salaten og server.