Sprød couscous salat med oksemørbradbøf og dukkah

4 personer Print

En knasende salat med couscous og oksemørbradbøf drysset med dukkah.

Dukkah er en mellemøstlig krydderiblanding. Ordet “dukkah” betyder “at støde” da både krydderier og nødder stødes til man får en lækker krydderiblanding. Dukkah er en nem og god måde at tilføje smag og knas til maden. Det kan bruges på grillede grøntsager, stegt kød eller prøv at dyp nybagt surdejsbrød i lidt sesam olie og derefter i den frisklavede dukkah.

Ingredienser

½ fintsnittet blomkål
6 radiser skåret i tynde fine skiver
1,5 dl couscous
½ bundt bredbladet fintsnittet persille
2 kvist mynte
1 lille håndfuld snittet basilikum
1 hjertesalat
½ bundt fintsnittet purløg
Saft fra 1 citron
4 spsk god olivenolie
10 asparges skåret i fine stykker
2 spsk. pinjekerner
50-70 g feta

4 oksemørbradsbøffer på ca. 170 gram fra Friland
4 spsk grøn dukkah (evt. fra Mill & Mortar)
Smør og olie til stegning
Salt og peber

Fremgangsmåde

Kog couscous efter anvisning på pakken. Rens grøntsagerne og skær dem derefter ud. Bland alle grøntsagerne sammen med couscous. Smag til med olivenolie, citronsaft og salt og peber. Rist pinjekernerne på en tør pande, indtil de er gyldne og pynt salaten med pinjekerner og frisk feta.

Krydr bøfferne med salt og peber. Steg dem i olie og smør på en varm pande i ca. 3,5 minut på hver side. Lad dem hvile i 5 minutter, så saften forbliver i kødet. Pynt med grøn dukkah på toppen.