Stegte svampe med palmekål, hvidløg og fløde

4 personer Print

En lækker fyldig og enkel ret, der kan serveres alene eller som tilbehør.

Retten er til 4 personer som tilbehør og 2 personer som selvstændig ret.

Ingredienser

300 g blandede svampe
1 spsk smør
1 spsk olie
6 blade palmekål
3 fed finthakket hvidløg
1 finthakket skalotteløg
1 dl hvidvin
2 dl fløde
Salt og peber
3 kviste timian
Pynt: Friskrevet parmesan

Fremgangsmåde

Del svampene i grove stykker. Steg dem på en pande i olie og smør i et par minutter til de får en flot stegeskorpe. Krydr med salt og peber. Skru ned for varmen og tilsæt timian, finthakket hvidløg og skalotteløg. Tilsæt hvidvin og kog det en anelse ned. Tilsæt dernæst fløde og lad det koge ind sammen med hvidvinen. Krydr saucen med salt og peber. Skær palmekålen ud i grove stykker og læg det øverst på panden. Læg et låg på og lad palmekålen dampe færdig i ca. 1 min. Fjern låget og krydr med salt og peber. Vend palmekålen godt sammen med svampesaucen. Pynt retten med parmesan. Server det som tilbehør til kylling eller som selvstændig ret med et godt surdejsbrød til.