Misosalat med oksemørbrad vendt i sesam

Print

En frisk og yderst velsmagende salat der sagtens kan serveres til gæster i weekenden. Misodippen kan også serveres med friske grøntsager on the side.

Ingredienser

1/2 blomkål
1 hjertesalat
2 skalotteløg
200 g små tomater skåret i halve
1 avocado
1/4 spidskål
1 pose sukkerærter
1/2 bundt radiser
600 g oksemørbrad + olie og smør til stegning
30 g sesamfrø
Pynt: Koriander og frisk lime

Miso dressing:
3 spsk tahin
4,5 spsk hvid miso (fra Clearspring)
1 fed hvidløg
Saft fra 1,5 lime
3 spsk vand
3 spsk sesamolie
Smages til med friskrevet ingefær

Fremgangsmåde

Skyl alle grøntsagerne. Skær blomkål, radiser og spidskål ud i tynde fine skiver på et mandolinjern. Læg grøntsagerne i isvand og sæt dem på køl, så de kan blive sprøde. Skyl hjertesalaten og riv det ud i grove stykker. Snit skalotteløg og sukkerærter ud i fine skiver.

Del oksemørbraden i 2x300 g stykker. Krydr oksemørbraden med salt og peber. Det er bedst, hvis de er stuetemperatur inden de bliver stegt, så er det nemmere at styre varmen. Steg dem i olie og smør i ca. 4-5 minutter på hver side. Den skal være godt brunet af, hele vejen rundt. Lad stykkerne hvile i ca. 10 min på en tallerken.

Bland ingredienserne til miso dressingen og smag til med friskrevet ingefær. Vend dressingen i salaten og anret salaten på et fad. Krydr eventuelt salaten med lidt salt. Pynt med halve tomater, avocado, sesamfrø, koriander og lime. Rist sesamfrø gyldne på en tør pande og vend oksemørbraden i de ristede sesamfrø. Skær oksemørbraden ud i fine skiver og anret det på fadet med lidt ekstra flagesalt.