Tagliatelle med svampe, bacon og trøffel

4 Print

En super lækker pastaret, der er perfekt at servere til weekendens gæster.

Ingredienser

350 g rensede blandede svampe
Olivenolie
2 finthakkede skalotteløg
2 fed finthakkede hvidløg
1 dl hvidvin
3 kviste timian
1,5 dl fløde
Salt og peber
Friskrevet parmesan (ca. 20 g)
1 dl kogevand fra pastaen
Et lille bundt hakket bredbladet persille
Frisk trøffel eller lidt trøffelolie
Evt. et par dråber god sherryeddike (kan udelukkes)
150 g bacon i tern
400 g tørret tagliatelle

Fremgangsmåde

Skær svampene ud i grove stykker. Sauter dem i lidt olivenolie til de får en flot brun farve. Tilsæt skalotteløg, timian og hvidløg. Lad det sautere med, uden at det tager farve. Tilsæt 1 dl hvidvin og lad det koge en anelse ned. Tilsæt fløde og bring det i kog. Krydr med salt og peber. Smag saucen til med en anelse frisk trøffel eller lidt trøffelolie. Sluk derefter for blusset.

Rist bacontern sprødt på en pande og lad det derefter dryppe af på en tallerken.

Kog pastaen al dente i rigeligt saltet vand. Gem ca. 1 dl af kogevandet til pastaretten. Hæld vandet fra pastaen og vend pastaen ned i saucen, sammen med 1 dl kogevand, bacon, friskrevet parmesan og persille. Smag retten til med salt og peber og evt. et par dråber god sherryeddike.
Server retten med lidt friskrevet trøffel på toppen.