Hel kylling med jordskokker, kartofler, rosenkål, hvidløg og urter

6 personer Print

Hvidløg og kylling er et rigtig godt match. I denne opskrift har jeg brugt massere af hvidløg og urter. Kyllingen er stegt i ovnen på en rist, således at kødsaften og kyllingefedtet kan dryppe ned på grøntsagerne og give en rigtig god umami smag til grøntsagerne.

 

 

Ingredienser

1 hel kylling fra Hopballe Mølle på 2,2-2,4 kg
10 fed finthakkede hvidløg
80 g smør
5-6 kviste finthakkede timian
5-6 kviste finthakkede rosmarin
Salt og peber
Olivenolie

Tilbehør:
800 g små kartofler
300 g løg
500 g rosenkål
250 g jordskokker
1,5 øko citron skåret i kvarte
5 kviste finthakkede timian
2 kviste finthakkede rosmarin
5 fed finthakkede hvidløg
Salt og peber
3 spsk olivenolie

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 190 grader varmluft.

Bland finthakkede hvidløg, smør, timian, rosmarin, salt og peber til kyllingen. Skær kyllingen op i ryggen og fjern rygbenet og gem det på en tallerken til grøntsagerne. Skær også halsen fra kyllingen af og gem den.
Læg kyllingen på en rist og “fold” den ud. Sørg for at bryststykkerne vender nogenlunde opad. Krydr kyllingen med salt og peber. Fordel hvidløgssmørret under brystet. Da det ofte kan blive tørt, er det en god måde at sørge for at kødet bliver saftigt. Fordel lidt olivenolie yderst på skindet af kyllingen.

Rens kartofler, rosenkål og jordskokker. Fjern skallen fra løgene og skær dem ud i kvarte. Vend grøntsagerne med hvidløg, timian, rosmarin, olivenolie, citronbåde, salt og peber. Fordel grøntsagerne på en bradepande sammen med rygbenet og halsen fra kyllingen. Det giver god smag til grøntsagerne.

Sæt kyllingen ovenover grøntsagerne i ovnen, således at kyllingefedtet kan dryppe ned og give god smag til grøntsagerne.
Kyllingen skal ca. have 55 minutter, indtil at kernetemperaturen er 75 grader. Tag kyllingen ud af ovnen og lad den hvile i 10-15 minutter. Imens laves grøntsagerne færdige. Skru ovnen op på 225 grader og rist grøntsagerne færdige i ovnen i ca. 5-10 minutter indtil de er flotte karamelliserede. Fjern rygbenet og halsen fra kyllingen og kassèr dem. De har blot givet god smag til grøntsagerne. Server kyllingen med grøntsagerne, der har en lækker umamismag.