Kartoffelmad med bacon, kørvel-dild mayo og grønt

4 personer Print

Smørrebrød er virkelig lækkert både at servere til frokost men også til en nem og hurtig aftensmad. En højbelagt kartoffelmad er en klassiker. Her er den frisket op med en urte mayo og sprøde grøntsager.

Ingredienser

4 skiver rugbrød
12 små nye kartofler skåret ud i skiver
150 g bacon skåret i tern
5 asparges skåret i aflange skiver
5 radiser skåret i fine skiver
Saften fra en halv citron
Salt og peber
Pynt: Brøndkarse eller andet grønt

Kørvel-dild mayo:
2 æggeblommer
3 dl rapsolie
1 bundt kørvel
½ bundt dild
1 tsk sennep
1 tsk æbleeddike
Salt

Fremgangsmåde

Rist bacontern sprøde på en pande og sæt dem derefter til side på en tallerken. Kog kartoflerne møre i saltet vand i ca. 10-12 minutter. Vend fintsnittede asparges sammen med radiserskiver, citronsaft, salt og peber.

Kørvel-dild mayo: Skyl kørvel og dild og slyng urterne fri for vand i en salatslynge. Blend rapsolie, dild og kørvel sammen i en blender til olien er helt grøn. Det kan godt tage 3-4 minutter. Si olien gennem en sigte. Pisk æggeblommer sammen med sennep, æbleeddike, salt og peber indtil massen bliver tyk. Tilsæt urte olien i en tynd stråle mens der piskes med en elpisker. Smag mayoen til med salt.

Skær kartoflerne ud i tynde skiver og fordel dem på rugbrødsskiven. Krydr med salt og peber. Tilsæt små ”dutter” af mayo og pynt med asparges, radiser, bacon og brøndkarse.