Skaftkotelet med salsa verde og blomkålscouscous

4 personer Print

Ingredienser

3⁄4 blomkål skåret fint ud
250 g stangbønner
3 peberfrugter
1 bundt finthakket persille
1 håndfuld saltede cashewnødder
1 avocado
200 g semidried tomater

Vinaigrette:
4 spsk. olivenolie
Saften fra en halv citron
1 tsk. honning
Salt og peber

4 skaftkoteletter fra Friland

Salsa verde:
4 ansjoser
1 tsk. kapers
1 spsk. sennep
1 lille bundt bredbladet persille
1 bundt basilikum
1,5 dl olivenolie
1 fed hvidløg
Peber
Pynt: Granatæblekerner

Fremgangsmåde

Blend alle ingredienserne til salsa verde.
Salat: Kog stangbønnerne i saltet vand i 1 minut. Køl dem af i koldt vand. Snit dem på langs og bland dem sammen med blomkål, semidried tomater og hakket persille. Skær peberfrugterne ud i grove stykker. Steg dem i olivenolie på en pande, indtil de bliver bløde. Det tager ca. 5-8 minutter. Krydr med salt og peber. Køl peberfrugtskiverne af og vend dem i salaten sammen med avocadoskiver og saltede cashewnødder. Pisk ingredienserne sammen til vinaigretten og vend vinaigretten i salaten. Smag salaten til med salt og peber.
Steg nakkekoteletterne i 3-4 minutter på hver side i olie. Krydr med salt og peber. Anret bøffen med lidt salsa verde på toppen samt granatæblekerner.