Kødboller i tomatsauce med chorizo og persille

6 personer Print

En virkelig lækker og smagfuld ret med krydret smag af chorizo.

Ingredienser

Kødboller:
800 g hakket blandet oksekød og gris fra Friland
2 spsk. revet løg
50 g parmesan
2 æg
2,5 tsk. salt
1 bundt finthakket bredbladet persille
200 g chorizopølse
2 tsk. hakkede kapers
1 tsk. tørret chili

450 g tørret spaghetti
Pynt: Oreganoblomster og frisk basilikum

Tomatsauce:
10 fed hakkede hvidløg
1,5 glas soltørrede tomater i strimler
650 g cherrytomater
Salt og peber

Fremgangsmåde

Bland hakket gris og oksekød sammen med revet løg, hvidløg, parmesan, æg, salt, persille, kapers og tørret chili. Fjern skindet fra chorizopølsen og blend den. Bland den sammen med farsen og sæt den derefter på køl i 30 minutter.

Tomatsauce: Sauter hakkede hvidløg i en dyb gryde i et par minutter. Tilsæt hakkede soltørrede tomater og cherrytomater. Læg låg på og lad det simre i 30 minutter. Smag til med salt og peber.

Form kødfarsen til små kødboller og brun dem af på alle sider i en pande med olie.
Mos tomaterne i tomatsaucen med en ske og læg kødbollerne ned i. Lad det simre færdig i tomatsaucen i 5-10 minutter.

Kog spaghettien al dente og vend den sammen med tomatsaucen og tilsæt 0,75 dl pasta kogevand. Riv frisk parmesan over retten og smag til med salt og peber. Pynt med oregano blomster og frisk basilikum.