Safran boller

Print

Bløde lækre teboller med en dejlig smag af safran.

Opskriften giver ca. 20 stk.

Ingredienser

5 dl mælk
25 g gær
1 stort æg
100 g sukker
1000-1100 g manitoba mel
15 g salt
1 tsk stødt kardemomme
1 knsp. safran + 1 spsk sukker

1 sammenpisket æg til pensling af boller
100 g smør

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i den kolde mælk. Mort 1 spsk sukker sammen med safran og rør det i mælken. Tilsæt æg, kardemomme, sukker og salt. Tilsæt mel lidt efter lidt mens røremaskinen kører på middel hastighed indtil dejen samler sig. Start med at tilsætte 1000g mel, hvis dejen er meget klistret tilsættes 50-100 g mere. Ælt dejen til den er glat, smidig og slipper skålens kanter eller nemt slipper bordet – det tager ca. 5-7 minutter. Start med at tilsætte 1000g mel, hvis dejen er meget klistret tilsættes 50-100 g mere. Skær smørret i mindre stykker og ælt det ind i dejen til dejen bliver blank og glat. Sæt dejen til hævning i 1,5 time.

Form bollerne ved at spænde dejen ind under bollen i bunden. Fordel dem eventuelt i en bradepande, så de vokser lidt sammen under hævningen. Der bliver ca. 20 stk.
Lad bollerne efterhæve i ca. 1 time ved stuetemperatur. Tænd ovnen på 220 grader over/undervarme. Pensl bollerne med et sammenpisket æg, når de er hævet færdigt. Bag bollerne i 10-12 minutter til de er gyldne. Afkøl på en rist og nyd.