Asiatisk steak sandwich

4 personer Print

Ingredienser

2 økologiske ribeye steaks
4 brioche burger boller

Asiatisk mayo:
2 æggeblommer
1,5-2 dl rapsolie
1 tsk sennep
Saft af en halv lime
2 tsk sambal oelek chili paste
1 fed revet hvidløg
2 cm revet hvidløg
1 håndfuld koriander
Salt

2 skalotteløg skåret i fine skiver
2 hjertesalat delt i blade
2 gullerødder skåret i julienne
1/2 umoden stor mango skåret i julienne
Saften af en halv lime
1 spsk sesamfrø

Fremgangsmåde

Start med at lave den asiatiske mayo. Pisk æggeblommer og sennep sammen, til det bliver luftigt. Tilsæt rapsolien i en tynd stråle, så det når at blive absorberet ind i æggeblommerne og mayoen bliver tyk.
Tilsæt de resterende ingredienser til mayoen og smag den til med salt.
Bland skalotteløg, gulerødder og mango og tilsæt saften af en halv lime. Rist sesamfrø på en tør pande, indtil de bliver gyldenbrune. Tilsæt sesamfrø til salaten.
Steg bøfferne i olivenolie og krydr med salt og peber. De skal ca. have 1,5-2 min på hver side afhængig af tykkelse. Læg bøfferne til side og lad dem hvile i et 3-4 min.
Steg de halve burgerboller på panden i fedtstoffet fra bøffen, til de bliver sprøde indvendigt og vend dem kort.
Fordel lidt mayo på begge sider af bollen og fordel dernæst hjertesalat og gulerod-mango salat. Bøfferne skæres ud i tynde skiver og fordeles på toppen og overbollen sættes på.