Fennikel-abrikos salat med fennikelfrø og piment d’espelette

4 Print

Denne salat smager af sommer. Brug nogle solmodne abrikoser, det smager bedst!

Ingredienser

3 abrikoser
1 stor fennikel

Dressing:
Saften fra en halv citron
2,5 spsk god olivenolie
1 tsk honning
Salt og peber

Pynt:
En knivspids piment d'espelette
En knivspids fennikelfrø
Lidt frisk oregano eller merian

Fremgangsmåde

Snit fennikel fint på et mandolinjern. Læg skiverne i isvand eller sæt dem på køl, indtil de krøller flot op.
Skyl abrikoserne og udsten dem. Skær dem ud i fine skiver.
Bland ingredienserne til dressingen og smag den til med salt og peber. Slyng fennikel i en salatslynge og fordel fennikel på et fad. Pynt med skiver af abrikos og hæld dressingen udover. Krydr med salt og peber. Pynt med piment d'espelette, fennikelfrø og frisk oregano.