Grillet oksecarpaccio med basilkumspesto, semidried tomater og grillede nye løg

4 personer Print

Ingredienser

Kød:
700 g oksemørbrad
2 kviste timian
2 kviste rosmarin
1 fed hvidløg
2 tsk olivenolie
Salt og peber

Semidried tomater:
500 g små tomater
1 spsk olivenolie
Salt og peber
1 fed revet hvidløg

6 små nye løg
1 tsk olivenolie
Pynt: Parmesanflager, baslikumblade og oreganoblomster
Salt og peber

Basilikum pesto:
6 spsk olivenolie
1 stort bundt basilikum
1 fed hvidløg
Salt og peber
Saften fra en halv citron
1/2 dl revet parmesan
30 g pinjekerner

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 125 grader varmluft. Skær de små tomater over i halve og fordel revet hvidløg, olivenolie og salt og peber udover tomaterne. Bag dem i ca. 40 min til de ligner semidried tomater og stadig er saftige.

Rist pinjekernerne på en tør pande indtil de er let gyldne. Mort alle ingredienserne til pestoen og smag til med salt og peber.

Afpuds oksemørbraden for sener og krydr den med salt og peber. Smør den ind i lidt olivenolie og riv 1 fed hvidløg udover og fordel det med fingrene. Fordel lidt timian og rosmarin udover kødet. Varm en grill op og grill kødet på alle 4 sider - 3 min på hver side. Den får så en pæn grillskorpe hele vejen rundt og er stadig rå i midten. Lad kødet trække i min. 10 min.

Skær løgene ud i kvarte og vend dem i 1 tsk olivenolie og krydr med salt. Grill dem på lav varme indtil de er møre. De skal stadig have bid.

Skær oksemørbraden ud i tynde skiver. Læg skiverne mellem to stykker plasticposer og bank dem tynde med bunden af en gryde. Anret skiverne på et fad og krydr med salt og peber. Fordel basilikumspesto udover oksemørbraden og derefter semidried tomater samt grillede nye løg. Pynt med parmesanflager, basilikum og oreganoblomster.