Flødestuvede Karl Johan svampe med parmaskinke på ristet surdejsbrød

Print

Efteråret kalder på svampe og denne lækre svampemad er både super nem at lave og en lækker forret at servere til dine gæster.

Karl Johan svampene kan skiftes ud med kantareller.

 

 

Ingredienser

250 g Karl Johan svampe
Smør og olie til stegning
2 fed finthakket hvidløg
1 lille finthakket løg
Knap 1 dl hvidvin eller saften fra en halv citron
2 dl fløde
Salt og peber
5 kviste frisk timian
1 lille bundt finthakket persille
4 stk små surdejsbrødskiver
1 fed hvidløg til at rive på brødene
4 skiver god parmaskinke
Friskrevet parmesan

Fremgangsmåde

Rengør svampene og start med at tørsteg dem indtil alt væsken er væk. Rist dem derefter godt af i smør og olivenolie. Krydr dem med salt og peber. Det er vigtigt at de ikke koger, men får en flot gylden farve og bliver ristet godt af. Tilsæt hvidløg, timian og løg. De må ikke tage farve, men skal blot blive bløde. Hæld lidt hvidvin over svampene og lad det koge lidt ind. Tilsæt dernæst fløde og lad det koge sammen med saucen. Krydr med salt og peber. Vend friskhakket persille i saucen.

Rist brødet på en pande i lidt olivenolie. Gnid et fed hvidløg på de ristede stykker brød og tilsæt dernæst svampene på brødskiverne. Pynt med frisk persille, parmaskinke og friskrevet parmesan.