1 bundt hvide asparges
150 g bacon
1 stor skive surdejsbrød skåret i tern
Sauce mousseline:
4 æggeblommer
150 g cremefraiche
1 dl fløde
Smages til med citronsaft
1 bundt finthakket purløg
Salt og peber
Skær bacon i tern og svits på en pande, til det bliver sprødt. Når baconen er ved at blive sprød, tilsættes surdejsbrød skåret i tern. Steg bacon og surdejsbrød indtil det bliver sprødt.
Skræl de hvide asparges og kog dem i letsaltet vand i 5-6 minutter, indtil de er møre med lidt bid.
Pisk æggeblommer og cremefraiche tykt ved middel varme. Tilsæt citronsaft og finthakket purløg. Krydr med salt og peber. Pisk fløden til letpisket flødeskum. Vend det forsigtigt i saucen. Fordel de hvide asparges på tallerknerne med lidt sauce mousseline og pynt med sprødt bacon og surdejsbrød. Drys med lidt finthakket purløg og servér.