Jomfruhummerbisque med kammusling og dildolie

4 personer Print

Brug skallerne fra dine grillede jomfruhummer til den lækreste hummerbisque.

Ingredienser

15 jomfruhummerskaller
3 fed finthakket hvidløg
1/2 flaske tør hvidvin
2 dl fløde
1 fennikel skåret i små tern
5 dl fiskefond eller vand
1 dåse tomatpure
1 hakket løg
1 porre skåret i skiver
Piment d'espelette eller chili efter smag
Salt og peber
Pynt: Kørvel, dild og blomsterkarse
4 tsk dildolie (blendet olvenolie med dild)
Smør til stegning
4 kammuslinger
4 skiver surdejsbrød.

Fremgangsmåde

Svits jomfruhummerskaller af i en gryde i rigeligt olie, til de tager farve. Tilsæt løg, hvidløg, fennikel og porre og lad det stege med. Tilsæt tomatpuré og lad det stege med i et par minutter. Tilsæt vin og fiskefond. Der skal være væske til at det dækker skallerne. Hvis der mangler væske, tilsættes vand så det dækker. Lad fonden koge 20-25 min og lad den derefter trække i 10 min. Si skaller og grøntsager fra og hæld væsken tilbage i gryden. Tilsæt fløde og kog suppen op. Smag fonden til med salt og peber og lidt piment d'espelette.

Dup kammuslingerne tørre med lidt køkkenrulle og steg dem på en varm pande i lidt smør. De skal have max 1 min på hver side. Krydr med salt og peber. Lad dem trække i et par min og skær dem derefter ud i tynde skiver. Fordel 1 kammusling i hver dyb tallerken og hæld den varme suppe ud over. Pynt med dildolie, dild og kørvel. Server med et godt stykke surdejsbrød til.