En nem opskrift på kyllingelevermousse – egnet til en lille forret eller til en drink før maden. Smag og konsistens kan få tankerne hen på foie gras.
Kyllingelevermousse:
250 g kyllingelever
150 g blødt smør
3 spsk. portvin
1 rosmarinkvist
1 fed hvidløg skåret i halve Salt og peber
Lidt smør til stegning
Løgmarmelade:
400 g rødløg
Ca. 1 spsk. olie
0,4 dl mørk balsamico
2 tsk. sukker
1-2 laurbærblade
Et par kviste timian
Salt og peber
Kyllingelevermousse:
Steg de afdryppede kyllingelever i brunet smør ca. 1,5-2 min på hver side sammen med de to halve fed hvidløg og en rosmarinkvist. Krydr med salt og peber. Leveren skal stadig være lyserød indeni. Læg dem på en tallerken og tag hvidløg og stænglen af rosmarinen fra og lad leveren køle nogle minutter. Blend derefter lever sammen med portvin og det bløde smør og smag til med salt og peber. Husk at det skal krydres godt med salt og peber, da det skal spises afkølet. Kom derefter kyllingelevermoussen i en beholder og sæt det på køl.
Løgmarmelade:
Skær rødløgene i halve og derefter i tynde skiver.
Svits rødløg i olie i en lille gryde og når det er faldet lidt sammen, så tilsæt balsamico og sukker samt salt og peber. Læg låg på og lad det simre ved lav varme i ca. 1/2 time, indtil det er "marmeladeagtigt ". Smag til med salt, peber og evt. lidt ekstra sukker, afhængig af hvor syrlig balsamicoen er. Køl løgmarmeladen af. Løgmarmeladen kan holde sig i min. et par uger og smager godt til f.eks. postejer, kød og oste, så lav gerne dobbelt portion.
Når kyllingelevermoussen er fast stivnet efter to-tre timer, kan det spises på tyndt ristet brød med løgmarmelade. Kyllingelevermoussen kan evt. anrettes som "små æg", hvor det scoopes op med en varm teske til små æg.